Страшно откритие! Погледнете ги тунелите на смртта кои џихадистите ги користеле за ѕверствата во Сирија

374

Во краткото видео објавено во понеделникот, новинската агенција “Sputnik” ја снимила сирсиката војска како влегува во овие тунели.

Сириската арапска војска открила бројни тунели и пештери кои терористите ги користеле во текот на битките за јужен Идлиб на почетокот на овој месец.

Војската минатата недела, на 11.08, успеала да го ослободи Хан Шехјун, град кој се смета за капија за целата провинција Идлиб.

Во краткото видео објавено во понеделникот, новинската агенција “Sputnik” ја снимила сирсиката војска како влегува во овие тунели.