Руси се изживувале со поларна мечка- тоа што и го направиле буквално го згрози светот (ВИДЕО)

295

На друштвените мрежи во Русија се појави снимка од поларна мечка на која со црн спреј е испишано „Т-34″. Поборниците за заштита на животните предупредуваат дека постои опасност оваа мечка да не може да се вклопи со околината, или да лови заради прехрана.

Во тек е истрагата околу тоа што точно се случило и каде е снимено видеото.

Т-34 е називот на тенкот којшто војската на СССР го користеле против нацистите во Втората светска војна.

Снимката на Фејсбук ја постави Сергеј Каври, член на Светската организација за заштита на природата.