Продолжува менувањето на оштетената урбана опрема низ градските булевари

362

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ продолжуваат со активностите за менување на оштетената урбана опрема од градските сообраќајници. Изминатите денови се отстрануваше оштетена урбана опрема од булеварите Гоце Делчев, Партизански одреди, Јане Сандански, Мајка Тереза (Водњанска), како и на улиците Васил Ѓоргов, Ацо Караманов и Франклин Рузвелт.

На терен на повеќе локации во Градот се отстрануваат оштетените заштитни столпчиња, жардиниери, бекатон плочки од патеките, сообраќајни знаци и рабници од тротоарите. На терен ќе биде поставена нова урбана опрема или дел од оштетената опрема што ќе биде санирана.

Оваа активнот на ЈП „Улици и патишта“ ќе продолжи и во наредниот период и предвидено е да бидат опфатени сите градски сообраќајници во општините.