Познат француски психијатар тврди дека ако ја изговарате оваа реченица три пати дневно – ќе се случи чудо

2644

Нашето здравје е производ на нашите мисли.

Познатиот француски клинички психијатар Емил Коуе, направил еден експеримент со своите пациенти со кои работел во една болница во Париз, такашто на сопствена одговорност им препишал „терапија“ со која требале три пати дневно да ја изговараат оваа реченица:

„Секој ден се чувствувам сѐ подобро и подобро.“

Тој им нагласил на своите пациенти дека оваа реченица не треба само да ја повторуваат само затоа што мораат, туку да ја изговараат со што е можно поведар и порадосен глас.

По еден месец, пациентите на овој славен доктор станале главна тема во болницата, но и во цела Франција. Тешко болни пациенти оздравеле во текот на еден месец, а кај некои воопшто не била ни потребна хируршка интервенција.

Имено, со ова е потврдена тезата на Парацелзус кој тврдел дека вербата навистина прави чуда.

Нашето здравје е производ на нашите мисли и неизбежно е да постои директна врска меѓу физичката и умствената состојба кај луѓето.

Еден од најважните психолошки закони го вели следното: вербалното искажување љубов, емпатија и воодушевување значително ја зголемуваат животната енергија на луѓето на која им е упатена. Исто така, злобните и малициозни зборови драстично ја намалуваат животната енергија на оние кои ги изговараат.

Вкупниот број болести кои се поврзани со лошите мисли продолжува да расте со голема брзина.

За да можеме ефикасно да ги исфрлиме од себе, мораме да се придржуваме до советот на древните мудреци, кој гласи:

„Уживајте во животот, без оглед на тоа колку тежок ви изгледа.“