Почина скопската легенда, Илија Саздов – Жабарот

888

Почина скопската урбана легенда Илија Саздов, или добро познат како Жабарот.

Тој беше сопственик на гостилницата „Кај Жабарот“ на Кејот 13 Ноември, место кое е жива легенда за овој дел од Скопје.

Малкумина во градот го знаеја како Илија Саздов, но скоро сите го паметат по неговиот прекар- Жабар.

Почивај во мир!