Овој месец го прославува својот 15-ти роденден, а работите кои ги снима е тешко да се објаснат

473

За многумина омилената апликација за снаоѓање низ светот, “Google Maps” овој месец слави 15 години постоење. Лансирана во 2005 година, целта на нејзините креатори била да се направи дигитална карта на светот.

“Ги поместивме границите на она што го можат картите, од олеснување на навигацијата од точка А до точка Б, па сè до истражување на светот”, порачале од “Google”.

Една од најинтересните карактеристики на “Google Maps” е опцијата “Street View” која луѓето со години обожуваат да ја истражуваат. И додека повеќето снимки прикажуваат згради и патишта, на “Google Maps” се нашле и сцени кои тешко можат да се објаснат.