Ова се деловите од пилешкото месо кои не се препорачува да ги јадете

358
Raw skinless chicken breast fillets

Пилешкото месо е едно од најчестите меса кои што сите обожуваат да го јадат. Освен, што содржи витамин Д и калциум и е богато со протеини содржи и хранлива состојка Холин која игра голема улога во мемеоријата и дугите функции на мозокот.

Сепак, лекарите предупредуваат дека не сите делови од пилешко се добри за употреба. Значи, ако со задоволство ги конзумирате овие делови од пилешко, време е да размислите.

Кардиолозите и нутриционистите веќе долго време зборуваат за штетните ефекти на пилешката кожа и масните делови, и тврдат дека таа речиси целосно се состои од маснотии. Верувањето дека кожата на нозете, бутовите и пилешките гради е одличен извор на колагенски влакна е вкоренето кај луѓето. Всушност, ова е далеку од вистината. Овој дел не го храни телото со колаген, но лесно може да ја оштетите фигурата. Покрај тоа, голем број бактерии се присутни на кожата на пилешкото. Црниот дроб е втор на листата на пилешки делови што не се препорачуваат за консумирање. Иако е богат со витамин Б12, содржи и многу маснотии, кои ни се закануваат со холестерол.

Пилешката глава исто така содржи многу штетни материи што пилето ги проголтува. Затоа тие се штетни со редовно консумирање.