Ова ќе ви зададе мака: Која чаша ќе се наполни прва?

208

Корисниците на социјалните мрежи редовно се забавуваат со разни “мозгалки“, а во последните денови, доминираат оние со летни мотиви.

Посетителите на страницата „Genius Puzzles“ така ги намачиле со задача во која треба да откријат која чаша ќе се наполни прва.

На втората „мозгалка“, која станала вирална на Твитер, треба да се најде сладолед со стапче меѓу корнетите, а за да го исполните предизвикот треба да го пронајдете за помалку од 12 секунди.

На третата мозгалка треба да откриете кој скутер најбрзо ќе стигне до бензинската пумпа, а ако вас некоја ве „измачи“ премногу (сепак е лето), видете го решението.

РЕШЕНИЈА: