Ова девојченце денес е пејачка, мајка, сопруга: Можете ли да погодите која позната Македонка е на фотографијата? (фото)

96

Веруваме дека не постои таков што барем еднаш не посакал да се врати во своето детство…

Познатите Македонци се почесто евоцираат спомени од минатото и кога биле малечни и безгрижни дечиња.

Некои од нив се препознатливи уште на прв поглед, но за други е малку потешко дури и да се претпостави за кого станува збор. На социјалните мрежи, редовно осамнуваат вакви ретро фотографии овековечени пред неколку децении, а овој пат девојченцето кое личи на малечка Снежана, е позната пејачка, реализирана мајка и сопруга.

За да не ви останат прашалниците, станува збор за пејачката Елена Петреска која пред своите следбеници го покажа својот лик од детството.

ФОТО:ЕЛЕНА ПЕТРЕСКА/ИНСАТГРАМ

Фотографијата е настаната во уличиште во родното Прилеп, а на Петреска веројатно и буди убави спомени.

PROMOITALIA

Инаку, Елена Петреска е мајка на син и ќеркичка, работи во Македонската опера и балет, стана бренд амбасадор на еден центар за убавина, а паралелно работи и на својата музичка кариера.