Морничава исповед на пејачката која долго време отсуствуваше од сцената: “Бев киднапирана, дрогирана и силувана”

164

Пејачката Ејми Дафи дала објаснување на својот Инстаграм профил зошто толку долго отсуствувала од музичката сцена, откривајќи ги морничавите работи кои ѝ се случиле.

На пејачката со потекло од Велс, најпозната по песната “Mercy”, ѝ се предвидуваше голема кариера, но окако го објави албумот во 2011 година, таа просто исчезна од јавната сцена. По многу години, Дафи била контактирана од страна на новинар на кој одлучила да му ја открие вистинската причина поради која престанала да пее.

“Нема едноставен начин како да го кажам ова. Многумина се прашуваат што се случи со мене, каде сум и зошто исчезнав. Многу пати размислував како да го напишам ова… и како би се чувствувала по тоа. Не сум потполно сигурна зошто сега ми се чини како да е вистинско време за тоа и дека разговорот ќе ме ослободи. Сигурно се прашувате зошто не одлучив да го искористам својот глас за да ја изразам болката”, напишала Дафи на Инстаграм како одговор на тоа зошто долго време не е присутна во јавноста.

View this post on Instagram

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There’s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

Иако не сакала да изнесе никакви конкретни детали за тоа кој е сторителот и дали одговарал за злосторството, таа барала од фановите да ја поддржат и да не очекуваат од неа дека одненадеж ќе биде онаа старата, весела Дафи како што сите ја паметат пред да ја напушти сцената.

“Не сакав да му ја покажам тагата на светот, не знаејќи како ќе пејам со скршено срце. Но, тоа со текот на времето закрепна. Вистината е, и ве молам верувајте ми дека сега сум добро и на безбедно место. Со денови ме силуваа, дрогираа и ме држеа во заробеништво, но преживеав и ми требаше многу време за да закрепнам”, напишала Дафи и секако, веднаш добила поддршка, пишува “The Guardian”.