Некои од вашите омилени грчки летувалишта денес се непрепознатливи: Невремето “Викторија“ и понатаму ја пустоши Грција

280

Едно од најсилните невремиња во последните неколку години. Невремето Викторија кое вчера ја зафати Грција направило сериозни штети на некои од омилените летувалишта на туристите.

Викторија моментално ја пустоши Атина, а досега нанела голема штета во Западна Грција и Јонските острови.

Поради обилните дождови дошло до одрони на земјиштето во областа Хање на Крит, а некои од патиштата се целосно уништени.

Викторија својата јачина ја покажала и на Кефалонија каде што неколку куќи, за среќа празни ги затрупала со кал.

Најлошо поминал островот Крф каде што речиси во сите области дошло до поплави, а магистралата покрај крајбрежјето се претворила во река.

Противпожарните служби на Крф примиле 10-на повици поради дрвајта кои ги попречиле патиштата и поплавените домови и продавници.

Викторија на Крф предизвикала и несреќни случаи, а во некои делови имало и попречен сообраќај поради големите бранови. Сите училишта денес во таа област биле затворени.