Како од друг свет – слики од Македонија кои ќе ве воодушеват од сопствената земја

9380

Една од подобрите работи на социјалните мрежи е можноста да се прикачуваат прекрасни фотки. А овие ќе ве натераат да си повторите дека – никаде на светот нема место како дома.

 

Како од друг свет, веројатно ќе биде вашата втора мисла. Дали навистина нашата Македонија крие ваква убавина?

Да, и многу повеќе. Можеби е време подобро да ги истражиме убавините на сопствената земја, а овие фотки се доказ дека треба да почнеме што е можно поскоро:

Поглед од Св. Јован Бигорски

@hristovatea

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (10).jpg

Водопадите на Бабуна

@tainstvenodete

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (14).jpg

Мермерно Езеро

@martinablazhevska

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (9).jpg

Охрид

@munzevigezgin

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (8).jpg

На пат

@tbogdanov

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (6).jpg

Шар Планина

@petkovskaviktorija

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (2).jpg

Кањон Матка

@uncledamn

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (1).jpg

Маврово

@mihaelaj.photography

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (13).jpg

Големо Езеро

@psdkopanki

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (11).jpg

Трпејца

@titan_mkd

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (5).jpg

Козјак

@dragantanevski

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (4).jpg

Колешински водопади

@mihaelaj.photography

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (3).jpg

Св. Наум

@muratnergizphotography

Kako-od-drug-svet-fotki-od-Makedonija (12).jpg