NBA колумна на Димитар Младеновски-Ликови кој делуваа како “ѕвезди” а беа далеку од тоа (ВИДЕО)

790

Многу пати до сега сме биле сведоци на “празна статистика”,термин кој се употребува за играчи кој постигнале релативно висок број на поени за ужасно слаби тимови. Најчесто во овие случаи, токму тие играчи имале астрономско висока минутажа за тимовите кој настапувале. Таа иста шанса за докажување, како и време поминато во игра, потоа никогаш не го заслужиле (ако воопшто добиле шанса да настапат) за посилни тимови.За почит е самиот факт дека некој кошаркар успеал да стигне на наjвисоко професионално ниво. Нема дискусија дека за тоа достигнување треба труд, пот и многу откажувања. Има листа на играчи кој не би ни помислиле дека се способни да имаат успешна професионална кариера, имајки го во предвид нивниот карактер и работни навики. Сепак постојат и такви. Ви ги претставуваме најлошите (изненадувачки) ефикасни NBA играчи кој постигнале преку 20 поени во една сезона. Просто неверојатно.

NBA FAN 

Димитар Младеновски