МНОГУ ЗЕЗНАТ СКОК ЗА АТЛЕТИЧАРКА ОД ШВЕДСКА

692

Швеѓанката Анџелика Бенгстон имаше многу многу среќа затоа што во натпреварувањето во скок со стап имаше сериозна неприлика од која за среќа излезе неповредена. Иако стапот за скок во вис изгледа лесно и тенко, направен е од многу издржлив материјал кој речиси никогаш не се крши… Ама речиси.