НБА анализа на Димитар Младеновски: Идните ѕвезди во директен дуел

168

Luka Doncic во дуел со Kelly Oubre Jr. 1 на 1!

Двајца талентирани млади играчи со жар за докажување, со мотив да покажат дека припаѓаат во врвот на лигата. Неуморни борци кој времето кој повеќето го посветуваа за одмор во летните денови тие го користеа во сала, на тренинг, во фитнес центри.

Кратка демонстрација на тоа што значи кога двајца квалитетни играчи ке се соочат еден против друг. Самата реакција меѓу нив (како противници) после прекрасниот (акробатски) шут на Дончич говори за тоа дека fair play-от е најважното нешто во било која игра.

Се надевам дека еден ден (наскоро) ке го гледаме овој дуел и на All Star натпреварите како и во playoff-от.

NBA FAN

Димитар Младеновски

loading...