Наскоро преговори за склучување договор за интерконективниот гасовод со Грција

169

Владата го разгледа и усвои Предлогот за поведување постапка за водење на преговори за склучување договор со Грција за реализација на проектот за изградба на интерконективен гасовод меѓу двете држави.

Владата на вчерашната седница го овласти министерот за економија Крешник Бектеши да го парафира текстот на договорот по постигнувањето согласност на преговорите.