На бензиските станици „МАКОИЛ“ повторно најголемо намалување на бензините и плинот

308

Регулаторната комисија ја донесе одлуката за новите цени на горивата кои важат од денес.
„Макоил“ дополнително ги спушти цените за уште 3 денари по литар.

Согласно истата, цените на ЕУРОСУПЕР БС-95, се намалуваат за 0,50 денар/литар и ДОДАТНО за 3 денари на бензинските на „Макоил“ и сега литар чини 56 денари.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ се исто така НАМАЛЕНИ  од препорачаните и цената е 47,50 денари за литар само на бензинските на „Макоил“.

Намалување има и на плинот за 1,5 денари по литар и на бензинските на „Макоил“ се продава по најповолна цена од 27 денари за литар.