МПЦ-ОА: Верници, масовно да гласаме – Овие избори се од суштинско значење, за опстојот и за иднината на народот и државата

413

Изборите се демократски чин преку кој ја изразуваме својата суверена волја. Секој изборен процес е важен, но овие избори се од суштинско значење, како за опстојот така и за сегашноста и иднината на народот и државата, се вели во соопштението на Македонската православна црква – Охридска Архиепископија, скопска епархија.

-Изборите се можност кои ни се дадени за да учествуваме во креирањето на сопствената сегашност и иднина, а со тоа и иднината на поколенијата по нас. Слободната волја и правото на избор се дар од Бога дадени секому. Па, наша должност е да го искористиме и овојпат тоа право!

Затоа, почитувани верници на Македонската православна црква и сите граѓани, Ве повикуваме да излеземе масовно и да гласаме! Бог да ја благослови Македонија, велат од МПЦ-ОА.