Мерачи на брзина на возење кај пет училишта во Скопје

322

Дигитални мерачи на брзина ќе бидат поставени  во близина на пет средни училишта во Скопје. Целта е зголемување на свесноста на возачите и поголема безбедност во сообраќајот.

Град Скопје ги доби мерачите како донација од компанијата Сава осигурување ад Скопје. Донацијата на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов  ќе му ја предаде генералниот директор на Сава Осигурување ад Скопје, Петер Скварча.

Мерачите ќе бидат поставени кај гимназијата „Јосип Броз Тито“, медицнското училиште „Панче Караѓозов“, ГУЦ „Здравко Цветковски, хемиското „Марија Кири Склодовска“ и АСУЦ „Боро Петрушевски.