Љубителите на овој филмски жанр се најдобри љубовници, покажало новото истражување

376

Ретко кој би поверувал, но вашиот филмски вкус може да влијае на вашите способности во креветот.

Имено, истражувањето кое било спроведено на универзитетот Оклахома покажало дека лицата кои сакаат да гледаат одреден вид на фикција имаат позрел поглед кон љубовта и сексуалните односи од лицата кои бираат романтични комедии или драми.

Во истражувањето учествувале 404 возрасни хетеросексуални лица, а задачите кои им биле поставени е да именуваат автори од седум филмски жанрови, а потоа одговарале на прашања поврзани со романтичните врски и нивните ставови по тоа прашање.

Лицата кои, помеѓу останатото, одговориле дека се љубители на филмови како “Harry Potter” и “Avengers” откриле реални ставови и погледи кон љубовта и сексот и се изјасниле што за нив значи водење љубов.

Исто така, лицата кои општо изразиле пристрасност кон научната фантастика и фикциjaта не сметале дека кавгите во врската водат кон нејзин крај и го застапувале фактот дека не е во ред да се обидувате да ги менувате особините на партнерот.

Од друга страна, лицата кои се изјасниле како љубители на романтичните комедии и драмите јасно дале до знаење дека попримиле многу нереални ставови по прашањето за љубовта која се гледа само на филм.