Лежел 36 години затвор иако бил невин – Погледнете што направи прво кога излезе на слобода

1339

Лежел 36 години затвор иако бил невин – Погледнете што направи прво кога излезе на слобода

Мајкл Хенлајн 1980 година бил обвинет за убиство кое не го направил. Заради тоа тој во затвор одлежал цели 36 години. Организацијата “California Innocence Project” со години ја докажувала неговата невиност, а на крајот успеала во тоа.

Мајкл бил ослобоен од затвор по најдолгото незаслужено лежење во историјата на Калифорнија. По излегувањето првата работа што посакал да ја направи е да проба хамбургер каков што видел на рекламите.