И десеттото дете спасено од пештерата во Тајланд

841

Уште две момчиња денеска се извадени од пештерскиот комплекс во северен Тајланд, на третиот ден од спасувачката операција.

Деветтото и десеттото дете заедно со нуркачите излегоа од пештерата во рок од неколку минути, а се очекува секој момент да излезат уште преостанатите две и нивниот тренер.

Досега се спасени десет од 12 момчиња. Во пештерата се уште две момчиња и нивниот тренер.