Џон Ленон: „Животот е она што ти се случува додека ти правиш други планови!“

776

Џон Ленон е еден од најпознатите музичари на сите времиња. Неговиот живот прерано беше одземен откако беше убиен од еден свој обожавател. Тој беше и многу општествено активен и се бореше за подобар свет.

Во продолжение прочитајте неколку негови познати мисли:

Животот е она што ти се случува додека ти правиш други планови.

Реалноста во голем дел зависи од фантазијата.

Времето кое си го потрошил во уживање, не е потрошено време.

Замисли кога сите луѓе би живееле во мир. Можеби сум сонувач, но не сум единствениот.

Колку повеќе гледам, толку помалку знам.

Секогаш треба да ја оставиме надежта да живее, затоа што без неа ќе потонеме.

Сонот кој самиот го сонуваш е само сон. Сонот кој го сонуваш со некој друг е реалност.

Искреноста можеби нема да ти донесе многу пријатели, но ќе ти ги донесе оние вистинските.

На крајот сѐ ќе биде во ред. Ако не е во ред – тогаш не е крај.

Својот живот брои го во насмевки, а не во солзи.