Душица Грабовиќ- српската пејачка на која гостите и ставаа бакшиш во гаќичките: „Последниот бакшиш ми беше 20.000 евра, а гостите ми ги оставаа и часовниците и клучевите од автомобилите“ (ФОТО)

116

Пејачката Душица Грабовиќ гостуваше во една емисија на ТВ, па ги коментираше сегашните учесници на реалното шоу „Задруга“ и откри кои тројца од сегашни членови на Белата куќа  нејзе и се најдобри момчиња.

„Ален, Томовиќ и Кристијан. Ги познавам Томовиќ и Ален. Го запознав Ален во еден ноќен клуб, но само онака на минување, чао – чао… Се познаваме површно. Томовиќ го познавам подобро, излеговме неколку пати заедно и според мене тој е одлично момче. Но, гледам дека го нарекуваат со разни имиња, дека е женомрзец!? Не знам зошто нема добро реноме“ – рече Грабовиќ.

Српската пејачка на која гостите и ставаа бакшиш во гаќичките, го откри и најголемиот бакшиш што го заработила и што посетителите или гостите и го дале за време на настапите и тезгите.

„Тие ми оставаа не само пари туку се што моѓе… И часовници, клучеви од автомобилот, но тоа на крајот се враќа. Тоа е само шминка, но на крајот јас го враќам сето тоа, освен парите. Мојот најголем заработен  бакшиш изнесува 30.000 долари, а последниот бакшиш што го добив беше 20.000 евра, и тоа овде, во Србија,  каде пеев сама. Но, глупаво е да се зборува за тие работи, го делам тоа со моите музичари. Дарежлива сум, имам широка рака. Жена џек. Не сакам да се расфрлам со бројки, тешки се времеињата“ – раскажа Душица во емисијата „Прашувам за дугар“.

Таа претходно била полицајка и работела на аеродром, каде се среќавала и запознавала со луѓе од светот на музиката и естрадата и оттаму и идејата да започне да пее.

Покојната Ксенија Пајчин прва и рекла дека треба да се занимава со музика, но таа ја сакала Душица во нејзината танцова група која ја придружуваше нанастапите.