Добра клима после телефонскот разговор Заев-Ципрас

756

Премиерот Зоран Заев денеска имаше 60-минутен телефонски разговор со грчкиот премиер Алексис Ципрас.

Разговорот се реализирал меѓу 14 и 15 часот по македонско време, потврдија за МИА од Владата на РМ.

Заев и Ципрас разговарале за преостанатите парашања и разгледале неклу идеи за решенија. Договорено е во текот на утрешното претпладне да имаат уште еден разовор.