Денес сите чуда се возможни: Полната месечина на 12 декември значајно ќе влијае врз нашите животи!

178

Денес, четврток, 12-ти декември 2019 година, не’ очекува полна месечина која астролозите ја нарекуваат уште и студена месечина

12-ти декември ќе биде необичен ден од повеќе причини. Овој ден астролозите го нарекуваат ден за чуда, бидејќи го отвора таканаречениот портал на дванаесеттицата.

Прочитајте го деталното објаснување зошто овој четврток е толку магичен:

Се отвораат портите на помрачувањето

Овој ден се смета за почеток на зимското помрачување, првото соларно помрачување ќе се случи токму на оваа полна месечина, 12-ти декември.

Оваа ноќ има неверојатна сила, бидејќи некоја нова енергија станува доминантна и почнува ново поглавје. Добро би било да почнете со некои нови активности или реализирање планови што веќе долго време ги одложувате. Овој ден би можел да биде пресврт во вашиот живот. 12 декември е идеален ден за нови почетоци.

Магично поставување на ѕвездите: Венера, Сатурн, Плутон

Според астролозите, овие три ѕвезди се наоѓаат во идеална положба. Нивниот распоред создава можност за позитивни настани.

Ова е последната полна месечина за оваа деценија

Ова е 12-тиот ден во месецот, 12-тиот месец во годината, а збирот на цифрите на актуелната година, исто така изнесува 12, (2 + 0 + 1 + 9 = 12).

Во поглед на нумерологијата, 12 е посебен број кој има моќ, бидејќи е

  • 12-ти месец во годината
  • има 12 хороскопски знаци
  • има 12 главни богови и божици на Олимп
  • Израелското племе (12)
  • 12 подвизи на Херкул
  • 12 волшебни часови во денот
  • 12 волшебни часа во ноќта
  • 12 е број на идеалот, мудроста на универзумот, а се верува дека 12 е број на ангелите и нивната сила.

Не’ очекува обилен метеорски дожд

На оваа волшебна ноќ со полна месечина, паѓа Геминида – еден од најмоќните метеорски дождови. Нивната активност почнува на 4 декември и завршува на 17 декември. Најобилниот дожд се очекува токму на 12 декември.