Чувајте ја оваа смеса во устата 60 секунди – забниот камен ќе падне веднаш

0
266

Направете смеса со која каменецот од забите сам ќе падне и нема да имате потреба толку често да одите на стоматолог.

Можете да земете кокосово масло, да го задржите 60 секунди во устата и потоа да го плукнете и да исплакнете.

Втората опција за каменецот од забите да исчезне, е да измешате неколку капки масло од нане и лимон и исто така и ова да го држите 60 секунди.

Каменецот ќе исчезне и нема да имате потреба од стоматолог.

Оралната хигиена е многу важна за целокупното здравје. Постојат грешки кај миењето заби кои секојдневно се прават, а не се знае дека се опасни по здравјето на забите. Еве на што треба да се обрне внимание!

Сите знаеме дека е потребно забите да се мијат најмалце два пати по две минути на ден. Тоа што е погрешно е дека ги миеме забите многу брзо, па на нив и понатаму останува храна од која се развиваат бактерии во усната шуплина. Забен каменец, кариес, воспаление се само некои од проблемите со кои се соочуваат и борат оние кои не се грижат правилно за оралната хигиена.

Исто така, грешка е и големата количина на паста на честката за заби. Не треба да ставате паста низ целата честка, затоа што на долг период тоа ќе ги оштети забите и ќе станат жолти.

Производителите препорачуваат четкање со количина на паста во големина на зрно од грашок, но често луѓето ја занемаруваат таа информација. Запомнете го тоа следниот пат кога ќе ги миете забите!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here