БЛИЗНАЧКИТЕ НЕ СЕ ВИДЕЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 6 МЕСЕЦИ СРЕДБАТА ПОКАЖА ДЕКА НИВНАТА ВРСКА Е НЕРАСКИНЛИВА (ФОТО)

81

Родени по само 30 недели од бременоста, идентичните близначки Кора и Милер од американската држава Атланта беа разделени три недели по породувањето, а нивната средба по 6 месеци покажа дека ништо не може да ги уништи односите меѓу нив.

Овие девојчиња се родени со здравствени проблеми кои требаше да се лекуваат во разни болници. Сепак, сè конечно дојде на свое, кога девојчињата, кои беа разделени три недели по породувањето, беа видени во кардиолошкиот дел од детската болница во Атланта.

На фотографијата од нивната емотивна средба, девојчињата покажаа дека ништо не може да ја раскине нивната сестринска врска додека се гледаа во очи и се држеа за раце.

“Кора и Милер знаат неколку работи за силата. Поради нивниот престој во различни делови на болницата, не се гледаа повеќе од 200 дена. Кога конечно се соединија и инстинктивно си ги грабнаа рацетете, никој не можеше да ги задржи солзите”, напишаа тие, и објавија фотографија од болницата во Атланта.

Линдзи МекКој, мајката на девојчето, исто така беше таму.

„Моето срце експлодираше од среќа“, опишала како се чувствувала во тој момент.

На близначките им беше дијагностициран облик на синдром на трансфузија на близнаци и селективно ограничување на интраутериниот раст, што влијаеше на нивниот раст во матката. Барк е родена со 1.615 грама, а Милер со само 500 грама.

Милер сè уште се опоравува од операцијата во болницата, а семејството се надева дека наскоро сите ќе бидат заедно дома.