Беше во “влажните“ соништа на мажите во Југославија: Еве како изгледа денес посакуваната Јагодинка (ФОТО)

472

Познатата Јагодинка Симоновиќ имаше само 27 години кога ги сними култните сцени во филмот „Varljivo leto 68″.

Мажите од поранешна Југославија уживаа гледајќи ги овие сцени, а Јагодинка беше главна улога во нивните “влажни“ соништа.

Осум години подоцна, таа ја напушта Југославија, а се врати во Србија пред пет години.

Денес Драгана Варагиќ има над 60 години.

Професор е на Факултет за драмски уметности, филмска режија.