Актерката Силвија Стојановска осудена на три и пол години затвор

116

Стојановска беше обвинета за шверц на 700 килограми кокаин од Колумбија во Шпанија. Нејзиниот партнер, Војислав Будусављевиќ со кој заедно седеа на обвинителна клупа заработи казна од 7 години затвор.. Тој до правосилноста на пресудата ќе остане во притвор, додека актерката Силвија, правосилноста ќе ја чека на слобода..

Според обвинението, Стојановска и Будисављевиќ организирале транспорт на 700 килограми коакин од Колумбија во Шпанија:

„Во текот на истрагата, Обвинителството утврди дека во периодот од јули 2019-та година до 18.12.2019, обвинетите, заедно со тројцата обвинети од Шпанија, од кои едниот е македонмски државјанин, брат на првообвинетиот, како и повеќе лица, учевствувале во неовластено купување, пренесување и продавање кокаин во вкупна количина од 698 758 грама. Обвинетите подготвувале и организирале неовластено купување, превезвуање и сместување на кокаионот од Колмбија до Мадрид и барале купувачи“, се наведуваше во обвинението.