Жална вест: Починаа двајца македонски новинари

660

Почина една од најзначајните новинарки во областа на културата, Катица Трајковска Абјаниќ.

Таа беше дел од екипата на МРТ каде ги правеше неделните културни магазини, организираше фестивали на уметничко видео, отвори простор за дигиталната уметност. Катица не напушти на 21 август 2018 година.

Вчера на своја 55 годишна возраст го загубивме Љупчо Михајловски. Љупчо Михајловски беше долгогодишен новинар во Вечер, уредник на изданијата на Авто Плус…

Беше Еден од основачите на националното Жири за Избор на Автомобил на Годината.

Погребот ќе биде на гробиштата во Бутел во недела 02.09. во 11 часот