Заев се согласи за техничка влада

374

Премиерот Зоран Заев по лидерската изјави дека го прифатиле барањето на ВМРО-ДПМНЕ за таканаречената „пржинска влада“.

„Денес го прифативме барањето за законски измени кои ќе овозможат техничка влада да ги спроведува секои парламентарни избори со формат сличен на пржинскиот“, рече Заев.