За некои животот е мајка, за другите маќеа: Еве што прават милионерите во Дубаи со своите пари

438

Во Дубаи живеат 18.000 милионери и околу илјада милијардери, што го прави апсолутен рекордер според богатството.

Дубаи е град на екстраваганција, каде што милионерите и милјардерите го покажуваат своето богатство.

Кој не би сакал да вози „ламборгини“ или да отиде до банкомат што „исфрла“ злато или игра тенис на врвот на светот? Сето тоа и уште многу други работи ве чекаат во Дубаи.

Зошто да имате само скапи бандажи? Или сè или ништо!

 

Или, можеби, преферирате „мерцедес“ од бело злато?

 

Сакате ли да го пиете ваше кафе во луксуз?

 

Можеби би сакале да престојувате во Атлантис хотелот, еден од најскапите хотели во светот на еден од најголемите вештачки острови.

Се уште не потврдено, но ова е веројатно најскапиот сообраќаен метеж во светот.

 

А тука се и полицајците во нивните “бесни“ ламборџини

 

Или пак само “обичен“ Бугати такси

 

А тогаш наминете и до златниот банкомат

 

Ќе ви бидат потребни пари доколку тргнете во шопинг

 

И не го заборавајте вашиот ненормално скап телефон

 

Како ли звучи кога ќе поканите пријател да намине на партија столен фудбал

 

Доколку престојувате во Бурџ Ал Араб хотелот, ќе добиете 24 каратен златен Ајпед кога ќе се пријавите на рецепција

 

Може да се прошетате до “Градината на чудата“, најголемиот цветен парк во светот.

 

Или пак да јавнете лав