Во Италија мигрант запали автобус полн со деца

520

Еден мигрант од Сенегал запали автобус полн со 51 дете во Италија, како дел од про-бегалски протест.

Автобусот зел група деца од училиште пред возачот да одлучи да го промени курсот.

Откако мигрантот им се заканувал на патниците со нож, едно од децата успеало да ги повика своите родители, кои ја предупредиле полицијата.

Властите потоа поставија блокади на патиштата во обид да го спречат возачот.

По губењето на контролата над автобусот, возачот го запрел возилото, го полил автобусот со бензин и го запалил.

12 деца се хоспитализирани во болница поради респираторни проблеми откако вдишиле чад.

 

loading...