ВМРО-ДПМНЕ: ЕУ порача дека без суштински реформи државата нема да почне преговори

698

Преговорите за членство во ЕУ не почнуваат, а Заев прифати бришење на името Република Македонија. Тоа е доказ дека обезличувањето на сопствената држава и народ не може да биде покритие за неспособноста, расипништвото и криминалот на власта.

Зоран Заев ја распродава државата на надворешен план и ја уништува дома.

Економијата е на дно. Повеќе од една година растот на БДП е нула, платите паѓаат, а цените на производите на мало растат. Стандардот на граѓаните е се понизок.

Заев спроведува економски геноцид. Граѓаните живеат се посиромашно, а фирмите на Заеви и Анѓушев влегуваат во милионските бизниси со наркотици, купуваат индустриски гиганти по цена од една гарсониера и добиваат милионски тендери од државата.
Фирмите кои донирале на СДСМ наплаќаат милиони евра од граѓаните.

Градежништвото повеќе од една година оди во надолна линија.

Падот на нискоградбата е 37%. Сите инфраструктурни проекти почнати во време на ВМРО-ДПМНЕ неосновано се запрени.

Земјоделието е на колена. Земјоделците се понижени. Откуп нема. Родот на земјоделците наместо на пазар завршува на буниште. Од ураганот СДСМ пострадаа оризопроизводителите, производителите на зелка, краставица, домати, а сега и на лубеница.

Правната држава е деградирана. Правосудните органи не одлучуваат по закон, туку по диктат.

Неспособноста на власта е констатирана и од ЕУ. Унијата јасно порача дека без суштински реформи државата нема да добие почеток на преговори. Заев и Димитров ја лажат и ја манипулираат јавноста. Заев и Димитров трајно ја нарушија позицијата на Република Македонија и ги понижија граѓаните.

Зоран Заев потроши повеќе од една година од животот на граѓаните на Република Македонија, а за жал не направи ништо. Зоран Заев мора час поскоро да си замине, за на Македонија да и тргне напред. Македонија мора да победи и ќе победи.