(ВИДЕО) ЕХФ ТВ: Скубе и Криштопанс како Давид и Голијат!

434

Победата на Вардар против Загреб беше инспирација за телевизискиот тим на ЕХФ кој направи прилог за двајцата ракометари на нашиот шампион Даинис Криштопанс и Стас Скубе.

Поради различната височина, двајцата се претставени како Давид и Голијат иако, за разлика од библиската приказна, тие не се борат меѓу себе.

Приказната на ЕХФ можете да ја видите на овој ЛИНК.