Ви здосади одмор во Бугарија, Црна Гора и Грција…? – На ова место ќе летувате по бадијала цени

729

Со години веќе летувате во Црна Гора, Грција или Бугарија бидејќи ова се дестинации кои се едно од поволните за граѓаните со „плиток џеб“. Ова место е вистинско решение да посетите друга земја а да потрошите помалку пари.

Како што објави Фактор, се повеќе туристи ја посетуваат оваа дестинација, а оние го посетиле ова приморје меѓу себе го нарекуваат „Нова Бугарија“; бидејќи цените се приближно исти.

Пристпните цени на сместување и превоз се главен адум во раце на оние кои се одлучат да патуваат во Романија.

Мамаја и Констанца се подобри места од Будва сто пати. Мамаја има ичара, аква парк, и уште многу работи. Старите хотели се реновирани, а цените на храна и работи се слични како во Скопје-раскажуваат соговорници на Фактор.

Сместување кое може да си го резервирате уште додека сте во Скопје се движи од 6 евра за вечер во зависност од тоа колку ѕвезди има хотелот. Исто така, сместувањето во приватни куќи и станови се движи од 5 до 10 евра по ноќевање.

Па доколку ви здосадија соседните дестинации, еве шанса да си поминете интересно на дестинација која досега не ви доаѓаше на памет.

Извор: skopjeinfo.mk