Утрово земјотрес во Македонија

405

Земјотрес утрово е регистриран со епицентар меѓу охридските села Куратица и Опеница.

Според ЕМСЦ, станува збор за слаб земјотрес со јачина од 2,6 степени според рихтеровата скала.

Станува збор за редовна сеизмичка активност и нема место за паника.

Епицентарот е на длабочина од 5 километри.