СТОЛЕ ГРМНА: Ова вторпат го кажувам – Скопски Вардар европски шампион!

252

Големата прослава на плоштадот во Скопје го отвори капитенот на Вардар, Стојанче Стоилов.

На свој сопствен начин, ги подрави присутните, а за своите соиграчи имаше само најубави зборови.

„Ова вторпат го кажувам – Скопски Вардар е европски шампион. Еден е Вардар. Да живее Вардар, да живее Македонија. Овие играчи се странци, најголем дел од нив ќе си отидат еден ден во своите држави, но ќе раскажуваат за еден Вардар. Најубавите години ги поминаа овде“, грмна Стоилов.