Босанецот е роден Македонец, човек го направивме!

1997

Игор Карачиќ денеска е омилен за сеир кај неговите соиграчи од Вардар. По Тимур Дибиров, кој му порача дека џабе оди во Келце бидејќи ќе се врати за шест месеци, слична порака испрати и Стојанче Стоилов.

„Босанецот е роден Македонец, човек го направивме“, рече капитенот алудирајќи на тоа дека Карачиќ, кој е Хрват од Босна и Херцеговина, е ракометар со најдолг стаж во овој тим на Вардар