Стигна казната за Ангела: 19 години затвор поради свирепото убиство на Пино!

128

Ангела Ѓорѓиевска денес доби 19 години затворска казна поради соучешништво во свирепото убиство на Пинета Пино Секондо.

Судијката Ленка Давитковска ја прогласи за виновна за помагање на убиството во 2018-та година кое ја потресе македонската јавност.

Според судската пресуда, Ангела е виновна за помагање на убиството кое според доказите го извршил Али Фуркан кој и натаму е во бегство. Фуркан со пушка го застрелал 26-годишниот Секондо во пределот на главата, а Ангела Ѓорѓиевска претходно ја договорила средбата со Секондо.

Откако Фуркан го убил Секондо, Ангела Ѓорѓиевска му помогнала на убиецот телото на жртвата да го внесат во автомобил и да го закопаат во дупка во атарот на скопското село Љуботен.

Судијката Давитковска при изрекувањето на пресудата нагласи дека биле земени во предвид и олеснителни и отежнителни околности, но сепак преовладеале отежнителните затоа што обвинетата не покажала каење во текот на судењето.