Син на богато семејство падна од ТРЕТИ КАТ врз тенда и ИСТУРИ 50.000 евра на улица

551

Грчката полиција се обидува да открие што точно се случило во вторникот во 3 часот и 30 минути наутро, кога син на познато атинско деловно семејство паднал од балконот од третиот кат на тендата на првиот кат од станот од зграда на улицата „Цакалов“ во Атина.

Мистеријата е уште посложена бидејќи, при неговиот пад, тендата и улицата се наполниле со банкноти кои ги носел 35-годишникот и кои надминале 50.000 евра.

Во информациите се наведува дека е отфрлена можноста за криминално дејствие, верзијата за обид за самоубиство има мали можности и сценариото што се разгледува е дека падот на познатиот Атињанец најверојатно бил поради несреќа.

Така, полицијата преку искази на роднини и пријатели се обидува да види во каква состојба бил 35-годишниот во последно време и што се случило во вторникот рано наутро во станот на улицата „Цакалов“.

Станарот кој мистериозно падна на тендата на станот на 1-ви кат, „натоварен“ со 50.000 евра, е добро позната личност во Атина, потомок на големо деловно семејство во областа на облеката кое било успешно во последните децении.

Сега полицијата чека, иако нема повреда, тој да се опорави од шокот и да даде објаснување за чудниот пад од станот на улицата „Цакалов“.

Она што сега се истражува се околностите под кои дошло до падот и дали се инволвирани и други лица кои биле со 35-годишникот кога се случил инцидентот.