Сека Алексиќ ги „подбра“ колегите кои прават шеги на сметка на коронавирусот: „Вие сте луди!“

390

Како во светот, така и кај нас и во регионот главна тема е коронавирусот, како и препораките за зачувување на јавното здравје.

Познатата балканска фолк пејачка Сека Алексиќ им се налути на одредени колеги кои започнаа да се шегуваат на ова сериозна тема.

Моментално секој е чувар на своето здравје онолку колку е одговорен кон себе и другите. Заштите се себеси и луѓети околу вас. Не е секоја ситуација за исмејување, некои работи треба да се сфатат сериозно и одговорно“, напиша Сека на Инстаграм.