Сашо Мијалков, Митко Јанчев и Костадин Богданов исклучени од ВМРО-ДПМНЕ!

11989

Потпретседателот Митко Јанчев и членот на ИК од редовите на „реформаторите“ Костадин Богданов разрешени и исклучени од партијата на вечерашниов Централен Комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Поради повеќето контра размислувања и не поистоветување со размислувањата и ставовите на членовите на партијата тие се разрешени од своите функции но и исклучени од партијата. Но неофицијално кружат и шпекулации дека исклучен од партијата е и долгогодишниот функционер Сашо Мијалков.