Принцот Чарлс му признал на Хари дека не му е татко

809

Веќе извесно време во странските медиуми кружат гласини дека 35-годишниот британски принц Хари не е син на 71-годишниот принц Чарлс,  објави магазинот „Глобус“, кој сега отиде чекор подалеку тврдејќи дека токму Чарлс решил да му каже на Хари дека не е негов биолошки син.

Според наводите на медиумот, причина за таквото постапувањето на Чарлс била сопругата на Хари, 38-годишниот Меган Маркл, кој според изворот го полудела 71-годишниот принц  со своите постојани жалби, кои на крајот го принудиле да го покани Хари на разговор. За време на разговорот, двајцата се расправало, а среде кавгата Чарлс му открил на 35-годишниот принц дека воопшто не е негов син.

Според „Глобус“, принцот Чарлс му кажал на Хари дека врската меѓу него и Дајана се заладила веднаш по раѓањето на 37-годишниот принц Вилијам и дека во бракот Дајана била неверна. Чарлс рекол дека одсекогаш знаел дека Хари не е неговиот биолошки син, но дека не го открил тоа во јавноста затоа што не сакал тој да ги изгуби сите привилегии што му припаѓаат заради неговото кралско потекло, објаснил изворот за таблоидот, додавајќи дека 71-годишниот Чарлс не сакал да му открие на Хари кој е неговиот вистински татко.

Иако нема официјална потврда за овие тврдења, „Глобус“  уште еднаш споменува дека таткото на принцот Хари би можел да биде 62-годишен поранешен британски офицер, Џејмс Хјуит, кој имал афера со принцезата Дајана за време на бракот со принцот Чарлс, и кој со принцот ја дели карактеристичната портокалова боја на коса. Сепак, во едно од интервјуата, Џејмс ги негираше тврдењата дека тој е татко на Хари, објаснувајќи дека тој стапил во врска со Дајана откако се родил Хари, пишува „Глобус“