“Постои мала група лекари во Србија кои не сакаат да се вакцинираат против коронавирус”

189
Министерот за здравство на Србија изјави дека  “постои мала група лекари во Србија кои не сакаат да се вакцинираат против коронавирус”

Тој исто така додаде дека постојат „одредени групи“ на лекари кои избираат која вакцина ќе ја примат.

“Ги повикувам сите граѓани да бидат вакцинирани. Како и сите, имав можност да изберам вакцина. Решив да се вакцинирам со” Спутник V “и немам несакани ефекти. Не сакам да се расправа во Србија која вакцина е подобра, сè е добро. “, рече државниот секретар, како што објави порталот Б92.

Тој додаде дека епидемиолошката состојба во земјата е „солидна“.

“Имаме две добри вести. Статистичките податоци покажуваат дека имаме помал број нови случаи, во болници и на респиратори. Имаме две вакцини во исто време. Сега можеме да бидеме многу пооптимистични за вирусот и ќе ја завршиме приказната во следните неколку месеци и ќе се вратиме на нормално “