Овој човек предвидел кога ќе заврши пандемијата – користел нишало и секојпат му го покажувало истото нешто

1114

Пензиониран занаетчија од Словенија, Драго Жарковиќ убеден е дека го има одговорот на прашањето кога ќе дојде крајот на пандемијата на коронавирусот.

Тој одговор го добил со помош на нишало, кое што е неговата тајна со години наназад. Досега, како што вели тој никогаш не го излажало.

„Како и сите други, љубопитен сум кога пандемијата на коронавирусот ќе се смири, па го пробав нишалото. Нишалото ми покажа дека сето ова најмалку ќе трае осум седмици, т.е. крајот ќе биде некаде помеѓу 8-ми и 15-ти мај. За да бидам сигурен го пробав нишалото повеќе пати и секогаш тоа го покажуваше истиод датум“ – вели 80-годишниот Драго од Марибор.

„Ние сме седум милијарди, а нашата Земја едноставно не може да го поднесе тоа. Како што и животинските видови се регулирааат преку болестите кои го контролираат прекумерниот раст, природата сега го шири коронавирусот и се обидува да го намали бројот на луѓето, но предупредува и дека нешто треба да смениме. Доколку тоа не го направиме сигурно е дека ќе немаме ниту вода за пиење“ – вели тој.

Тој пред две години предвидел што се случило и со италијанскиот студент Дејвид Марано кој што исчезнал без трага од Љубљана, и тоа пак со помош на истото нишало.

„Нишалото ми покажа дека немало насилен чин и дека не е случајно што паднал во реката туку дека скокнал со намера да изврши самоубиство“ – изјавил тој за Словенечки весник.