Неколку лекции за клиторисот кои е пожелно да се научат

1106

Неколку лекции за клиторисот кој е пожелно да се усовршат

Научниците одамна потврдија, разликата меѓу клиторалниот и вагиналниот оргазам постои.Ниту жените ниту мажите не се оддушевени од првиот, поради тоа што кратко трае и прилично е попатен, додека оргазмот со стимулацијата на Г точката е подлабок.

Но, новите студии откриваат дека сите оргазми се клиторални, бидејќи клиторисот е сексуален епицентар од кој секој вид на телесна сензација се шири. Научничката Натали Енџијер утврди дека Г точката е само заден дел на клиторисот.

Но за време на сексот, жените чувствуваат задоволство во овој дел од телото, што на научниците им е појдовна точка за верување дека целата оваа сунѓереста регија е исполнета со почетен дел на клиторисот.

Значи обрнете внимание на овој дел на женското тело и посветете му се, за вашата партнерка да доживее неочекувано задоволство и за да станете повешти во кревет. Пред вас е феномен, затоа играјте си со него, истражувајте го на различни начини.