Меѓу повредените на вчерашните протести и 6 универзитетски професори

1099

Меѓу полесно повредените во вечерaшните протести пред собранието се и шест универзитетски професори кои што учествувале во протестите против договорот со Грција, објави порталот Експрес.мк.

Групата повозрасни професори стоеле во близина на Триумфалната порта, далеку од групата која што фрлала со пластични шишиња и петарди врз полицијата но тоа не ги спасило да не бидат жртви на полициската интервенција.

Се работи за повозрасни професори кои што не презеле никакви насилни дејства.

Полесно повредените професори се Слободанка Алексовска од Природно математичкиот факултет, Билјана Ванковска од филозофскиот факултет, Слободан Пренџов од техноолошкиот факултет, Богдан Богданов од ПМФ. Во оваа група била и професорката Солза Грчева лидер на партијата Глас за Македонија.