Македонецот Јолески го врати бугарскиот пасош, иако треба да прави трансплатација во странство

103
Револтиран од блокадата на Бугарија и барањата кои официјални Софија ги испорача кон земјава, стружанецот Васко Јолески, иако му е неопходен за да добива медицинска грижа во странство, го вратил бугарскиот пасош.

Пасошот вели дека го извадил поради егзистенцијални и здравствени причини, односно за операција во странство.Јолески вели дека по пошта ги вратил сите документи во Бугарија.

Јолески , крајно изреволтиран вели и дека ако имам среќа, ќе добијам срце и во Македонија

Со него разговараше Мирјана Мирчевска Јовановиќ.